Problemes d'addicció?

ESPECIALISTES A GIRONA

Centre Especialitzat en addiccions

A Forum Terapeutic Girona oferim tractament específic i personalitzat per acada pacient oferint tractament integral en tots els nivells, no només ens centrem en el pacient sinó en tota l’esfera biopsicosocial d’aquest, donant cobertura terapèutica tenint en compte aspectes tan importants com el familiar, el social i el laboral.

Forum Terapeutic Girona és un centre amb registre sanitari acreditat per la Generalitat de Catalunya complint amb tots els estàndards de qualitat i seguretat necessaris per oferir-los el millor tractament.

Assegureu-vos sempre que el centre on realitzeu el vostre tractament disposi de registre sanitari.

RS: E17670742

Per què nosaltres?

Equip multidisciplinar

Perquè comptem amb un equip multidisciplanar amb experiència en el sector de les addiccions.

Flexibilitat

Perquè adaptem els nostres horaris i tarifes segons les necessitats del pacient

Tractament integral

Perquè oferim un tractament integral segons cada cas particular amb amplitud d’espais 

Eficàcia

Perquè oferim tractaments eficaços i amb un elevat percentantge de recuperació

Tractaments

AMBULATORI

Per a persones amb problemes derivats del consum que no poden fer front a tractaments costosos ni abandonar les seves obligacions. És un tractament ideal per a subsanar problemes i ajudar al pacient i a la família a superar l’addicció.

CENTRE DE DIA

Indicat per a pacients que necessiten un reforç i poden permetre’s unes setmanes d’immersió en el tractament. Espai diari on desenvolupar les habilitats socials necessàries per a una vida plena sense necessitat de substàncies.

PSICOTERÀPIA

Per a persones que necessiten d’un treball individualitzat i personalitzat i no disposen de flexibilitat horària. Oferim una relació terapèutica basada en la confiança i la confidencialitat per a facilitat l’apertura del pacient.

CENTRE INGRÉS

Comptem amb centre d’ingrés propi a Barcelona (Begues) amb capacitat reduïda i tractament exclusiu i personalitzat en un entorn immillorable. 

Família i entorn

Totes les situacions provocades per un addicte al seu entorn més immediat comparteixen un denominador comú: l’existència d’un rol de conducta que afecta extensivament a tots els membres del sistema familiar, generant alteracions en el funcionament del mateix; és a dir, apareix un problema nou afegit que afecta el nucli de convivència.

Conseqüències amb la salut

Nul·la motivació per les coses - Simptomatologia ansiós depressiva - Simptomatologia paranoide - Hipertensió, cefalees, úlceres - Pèrdua de la gana o compulsió pel menjar - Alteració del son - Canvis d'humor eufòria / disfòria - Irritabilitat - Impulsivitat - Sentiment de culpa - Preocupació, por, confusió

Conseqüències dins la família

Reorganització de rols - Increment de les tensions amiliares - Alteracions en la comunicació - Discussions freqüents - Pèrdua del control en situacions extremes

Conseqüències socials

Aïllament de la família i amics - Reducció de les activitats d'oci -Por al rebuig - Negació i ocultació de la problemàtica

Conseqüències econòmico-laborals

- Increment de la despesa econòmica - Deutes - Mala gestió econòmica - Compres compulsives - Joc - Prostitució · Disminució del rendiment laboral - Dificultat de concentració - Absències injustificades - Hores extres per sufragar despeses

Addicció a Substàncies

El tractament de les persones amb una addicció a l’alcohol comença pel reconeixement del problema. L’alcoholisme està associat amb la negació, el que permet al pacient creure que no necessita tractament; pensa i el externa a les persones que l’envolten, que ho pot abandonar en qualsevol moment. La majoria de les persones amb una dependència de l’alcohol accedeixen al tractament sota la influència de la família.

El consum regular de cocaïna pot conduir a una ràpida dependència psicològica (addicció), però no a una dependència física, entenent-se com una necessitat emocional intensa per l’ús repetitiu de la droga. La dependència de cocaïna produeix un deteriorament de la consciència de l’addicte -en el context sobre l’efecte de l’augment de l’autoestima, en conjunt amb la dinàmica de consum, fa esvair la consciència social.​

El cànnabis té un alt potencial addictiu. El seu consum modifica els circuits neuronals del cervell de manera similar a altres substàncies addictives com la cocaïna o l’alcohol. L’abandonament definitiu del consum és difícil i per això el addicte necessita ajuda professional. Molts pacients s’enganyen pensant que “controlen”, quan la realitat és que al final, poc o molt, segueixen consumint.

La droga de disseny és un fàrmac de síntesi artificial mitjançant la preparació de derivats o anàlegs de fàrmacs existents amb efectes similars o més potents, que generalment es venen al mercat gris, a causa de la desregularització existent pel que fa a aquest tipus de substàncies.

Les benzodiazepines són fàrmacs depressors del sistema nerviós central que actuen facilitant-efectes de l’Gaba, un trasnmisor que s’encarrega de disminuir l’activitat de les neurones del cervell.

L’àrea del cervell més sensible als efecos depressors de les benzodiazepines és el sistema límbic el qual s’encarrega del control de les emocions i és el responsable dels efectes ansiolítics que produeixen aquests fàrmacs.

Addicció Comportamental

La persona juga amb una determinada freqüència, invertint quantitats de diners superiors a les seves possibilitats i / o dedicant molt de temps a aquesta activitat, arribant a interferir de forma important en la seva vida, limitant el desenvolupament habitual d’altres activitats. Tractem aquest patiment a través d’intervenció psicològica i terapèutica (individual i en grup), mèdica i social.

L’addicció a les noves tecnologies ve acompanyada de canvis dràstics en els hàbits de vida amb l’objectiu de tenir més temps per connectar-se, disminució de l’activitat física, descuit de la salut, evitació d’activitats importants per tal de disposar de major quantitat de temps a internet. El tractament amb ajuda psicològica i terapèutica ajuda a la persona a reprendre el control del seu temps.

Són aquelles addiccions vinculades a conductes de caràcter instintual o lligades a funcions corporals.
Tractem aquest patiment a través d’intervenció psicològica i terapèutica (individual i en grup), mèdica i social.

El tractament terapèutic té com a objectiu aconseguir controlar l’impuls a comprar i prevenir les possibles recaigudes. Mitjançant el tractament psicològic la persona anirà aprenent de mica en mica a controlar el seu impuls a comprar

Abordatge

Fase 1

DESINTOXICACIÓ

Conduït pel metge psiquiatre del centre que avalua l’estat del pacient amb el suport de la psicòloga i un terapeura. Realitza a través de visites individuals amb el pacient i la família.

Fase 2

DESHABITUACIÓ

S’aprofundeix en l’acceptació i coneixement de la malaltia i s’avança a través dels estímuls externs de forma guiada, gradual i protegida, aprenent a incorporar hàbits de comportament saludables.

Fase 3

REHABILITACIÓ

Recuperació de les habilitats perdudes o no desenvolupades pel pacient a causa del consum i control d’impulsos, reducció d’ansietat i millora de les habilitats personals i socials del pacient.

Fase 4

REINSERCIÓ

Suposa un pas important de cara a la plena reinserció psico-emocional. Es treballen el coneixement personal i autocontrol, els riscos de l’hàbitat del pacient i els comportaments saludables a desarrrollar.

Equip

ferransamaniego-1.jpg

Ferran Samaniego
Director gerent

franin-1-1-1.jpg

Franc Fernández
Director tècnic

david-1-1.jpg

David Ribera
Director Comercial

doctorgirona

David Suárez
Psiquiatra

elvira-girona

Elvira Herreria
Psiquiatra

casadevallpsico

Inés Casadevall
Psicòloga

paula

Paula Gil
Psicòloga

eduard-de-quadras

Eduard De Quadras
Psicòleg

albert-barrot

Albert Barrot
Monitor

natalia

Natàlia Merino
Administració

Disponibilitat de places subvencionades

Gràcies a la Fundació Fòrum Terapèutic i el seu compromís en la prevenció i el tractament de les addiccions, disposem de places subvencionades per poder garantir que totes les persones amb problemes d’addicció tinguin accés a tractament.

Contacta amb nosaltres

Envia un missatge

T’informem sense compromís

Si necessites assessorament o informació, envia un missatge i contactarem amb tu el més aviat possible.

En enviar accepta expressament que les seves dades siguin tractades per Forum Terapeutic Girona d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades. Pot exercir els seus drets ARCO enviant un correu a info@forumgirona.cat

Et Truquem?

En enviar accepta expressament que les seves dades siguin tractades per Forum Terapeutic Girona d’acord amb el Reglament (UE) 2016/679 General de Protecció de Dades. Pot exercir els seus drets ARCO enviant un correu a info@forumgirona.cat