Actualment esteu veient Coaddició; l’altra cara de l’addicció

Coaddició; l’altra cara de l’addicció

ltia de l’addicció (alcoholisme i drogoaddicció).

La coadicció es comença a desenvolupar amb els primers indicis de consum del malalt addicte. Inicialment el coaddicte està en una etapa de negació del consum, quan l’individu presenta els primers contactes amb drogues, el familiar rebutja el que observa i ho minimitza.

Després vénen els sofriments. Es produeix una relació de codependència psicològica, en la qual el familiar parla, persegueix, indaga, crida, fa jurar a l’addicte, el compromet a que deixi de consumir drogues i / o alcohol, sense resultats positius.

Es crea una relació de desconfiança i conflicte per assumir el control de la vida de l’individu que consumeix, ja que aquest perd la capacitat del maneig de les emocions i les responsabilitats de la vida.

Aquesta patologia es presenta amb major incidència de pares a fills i viceversa, seguit per parelles; de tal manera que els pares ho interpreten com desamor i assumeixen el maneig de la vida dels seus fills, la qual cosa estimula el sobrecontrol de temps i espais però sense resultats positius, creant més dependència cap al addicte i la seva vida. En aquesta patologia solen presentar-se seguiments i persecucions per tenir el control dels addictes.

El familiar passa llargues hores de patiment i desvetllament esperant que alguna cosa del que faci aconsegueixi aturar el consum; però, en no succeir, es crea més dependència psicològica amb l’addicte.

SOLUCIÓ: BUSCAR AJUDA PROFESSIONAL

És important destacar que la millor forma d’ajudar a un individu que consumeix drogues o alcohol és buscant ajuda professional per a les dues parts (família i addicte).

Igual que l’addicció, la coadicción també es tracta en teràpia de grup.

Truca’ns podem ajudar-te.