Actualment esteu veient Com detectar una addicció

Com detectar una addicció

L’addicció és una malaltia on la persona afectada cerca constantment consumir de manera compulsiva alcohol o drogues, malgrat conèixer les seves conseqüències negatives.

Afecta directament al cervell perquè el modifica, ja que la seva estructura i el seu funcionament és afectat directament. Per tant, és necessari tenir una detenció precoç i minimitzar les conseqüències i que la persona addicta pugui tornar al seu benestar.
La decisió inicial de consumir drogues és voluntària. No obstant això, amb el consum continu, la capacitat d’una persona per a exercir l’autocontrol pot veure’s seriosament afectada fins al punt de no ser conscient de sofrir una addicció. La detecció precoç és crucial i, per a aconseguir-ho, el paper de la família, amics i companys pot ser essencial per a la conscienciació i cerca d’ajuda….

Aspectes a tenir en compte per detectar una possible addicció

Canvis físics

El consum de drogues genera una sèrie de canvis físics fàcils d’observar visualment, tals com danys en les fosses nasals o sagnats, suor excessiva, tics nerviosos, dilatació pupil·lar…

Canvi de l’estat d’ànim

La irritabilitat o la depressió són sovint un senyal clar que existeix algun factor que a un comportament normal. Les addiccions produeixen canvis sobtats d’humor i de les seves emocions. Poden estar eufòrics i, a la poca estona, irascibles.

Baix rendimiment laboral o escolar

Les addiccions solen comportar una major distracció i una baixada de rendiment en el treball o, en el cas dels adolescents, del rendiment acadèmic.

Aïllament social

Les addiccions sempre van en augment, i els malalts necessiten més dosi. Això provoca que la persona cada vegada es aisle més i quedi absorbida per la substància.
Les seves relacions personals, al mateix temps es veuen greument deteriorades. Apareixen problemes econòmics i canvis de conducta que generen aquest aïllament

Increment de la despesa

Els addictes tenen grans despeses econòmiques a causa del consum de la substància.

Canvis en la rutina diària

Com la falta d’apetit alternant amb episodis de fam descontrolat.

Problemes de salut
La persona amb problemes d’addicció pateix de problemes de salut freqüents o molèsties físiques, tals com maldecaps i refredats recurrents, vermellor d’ulls, irritació de gola, etc.

Si tu o algú del teu entorn té un problema d’addicció, contacta amb nosaltres sense compromís i t’orientarem.