Actualment esteu veient Com afecta l’addició en la relació de parella?

Com afecta l’addició en la relació de parella?

L’addicció repercuteix de manera negativa en totes les àrees de la vida de la persona: en el treball, en la família o en la parella. En el cas del consum de drogues, és normal que amb el pas del temps la relació de parella es desgasti, a vegades fins al punt de trencar-se per sempre.

Com hem d’actuar quan la nostra parella consumeix drogues?

L’addicció a les drogues ha de considerar-se com una malaltia i consegüentment ha de tractar-se per a aconseguir que la mateixa no acabi amb la relació de parella. El problema de l’addicció és la negació per part de l’addicte així com la manipulació o la desconfiança.

Els conflictes i les discussions estan a l’ordre del dia, alguna cosa que com és normal acaba per anar destruint el vincle creat i per la pròpia relació. És igual que els dos membres siguin addictes o només una de les parts. L’addicció és una malaltia que acaba per destruir qualsevol tipus de relació de parella. Si la negació davant tal addicció es produeix de manera constant, la toxicitat s’apodera de la relació i l’afebleix de tal manera que acaba per trencar-se.

En tal cas és molt important abordar el problema i aconseguir que la persona addicta accepti que està malalta i que necessita ajuda. Acudir a un centre especialitzat és la millor opció on els especialistes valoraran les necessitats terapèutiques tant del pacient com de la parella.
El mal que provoca el consum de drogues en la parella és superlatiu d’aquí ve que totes dues persones comptin amb un espai propi i personal en el qual poder gestionar el seu dolor i millorar l’estat emocional.

La força de voluntat de totes dues parts i l’esforç per lluitar per la relació és clau a l’hora de poder superar la malaltia.

Si tu o la teva parella, teniu problemes d’addicció, contacteu-nos i us assessorarem.