You are currently viewing Detectar el consum de drogues

Detectar el consum de drogues

Hi ha molts senyals, tant físiques com de comportament, que indiquen consum de drogues. Cada droga té les seves manifestacions característiques, però hi ha unes indicacions generals que ens alerten que una persona està consumint drogues.

A continuació et anomenem alguns símptomes que pot presentar la persona que s’ha iniciat en el consum.

  • Canvi sobtat de comportament
  • Canvis d’humor – irritable i rondinaire i després de sobte feliç i brillant
  • Allunyat dels membres de la família
  • Descuit de la seva imatge personal
  • Pèrdua de l’interès per les seves aficions, els seus esports i altres activitats favorites
  • Canvi en el seu patró de dormir, despert durant la nit i dorm de dia
  • Ulls vermells o vidriosos
  • Nas que xucla o que moqueja

Les següents són senyals i símptomes de consum d’una droga específica:

Metanfetamines:

“Electritzat”, sense dormir durant dies, pèrdua total de la gana, pèrdua extrema de pes, pupil·les dilatades, excitat, xerraire, sentit il·lús de poder, paranoia, depressió, pèrdua de control, nerviositat, suor inusual, tremolors, ansietat, al·lucinacions, agressió, violència, mareig, canvi d’humor, visió borrosa, confusió mental, agitació. El consum de drogues com la metamfetamina és extremadament perniciós.

Cocaïna:

Pensament atrofiat, confós, ansiós, deprimit, de mal humor, atacs de pànic, desconfiat, pupil·les dilatades, sense son, pèrdua de gana, pèrdua de desig sexual, inquietud, irritabilitat, molt xerraire, picor, al·lucinacions, paranoia.

LSD:

Pupil·les dilatades, descol·locació de la pell, pèrdua de coordinació, fals sentit de poder, eufòria, distorsió de el temps i de l’espai, al·lucinacions, confusió, paranoia, nàusea, vòmit, pèrdua de control, ansietat, pànic, desemparat , i comportament acte destructiu.

Marihuana:

Compulsió per menjar, ulls vermells amb estrabisme (pot tenir problemes per mantenir-los oberts), cap per resseca, riure excessiva i fora de control, oblidadís, pèrdua de memòria a curt termini, letargia extrem, habilitats motrius retrazadas, ocasional paranoia, al·lucinacions, mandra, falta de motivació, estupidesa, olor de cos, de cabells i de la roba, embafador, i forts canvis de comportament i d’humor quan la persona està “travada”.

Antidepressius (Tranquil·litzants i Barbitúrics):

Disminució de les inhibicions, coordinació motriu desacelerada, letargia, músculs relaxats, caminat trontollant, manca de judici, lerdo, reflexos incerts, desorientat, i llengua pesada.

Si has detectat algun d’aquests símptomes, posa’t en contacte amb nosaltres i t’orientarem sense compromís.