Actualment esteu veient Quant de temps tarda el cos en desintoxicar-se de les drogues?

Quant de temps tarda el cos en desintoxicar-se de les drogues?

L’addicció a les drogues és un problema que afecta moltes persones però amb el temps i el suport necessaris es pot superar.

En aquest article t’expliquem quant de temps triga el cos a desintoxicar-se de les drogues, així com els factors que influeixen en el procés.

Però abans d’entrar en aquesta pregunta, que segur que t’hauràs plantejat alguna vegada, és important entendre què significa desintoxicació quan ens referim a les drogues.

La desintoxicació fa referència al procés d’eliminar les substàncies tòxiques del cos. En el cas de les drogues significa eliminar les substàncies químiques que alteren el funcionament normal del cos.

La desintoxicació varia segons la droga i el temps de consum

La durada de la desintoxicació varia segons el tipus de droga i la durada del seu ús. Algunes drogues són més addictives que altres, cosa que significa que el cos pot trigar més temps a desintoxicar-se de medicaments, que de cocaïna, marihuana o alcohol. A més, les persones que han estat usant drogues durant un període prolongat poden requerir més temps per desintoxicar-se completament.

Síndrome d’abstinència

Una de les etapes del procés de desintoxicació és l’abstinència, el procés on el cos s’ajusta a l’absència de drogues. Els símptomes de síndrome d’abstinència poden incloure suors, nàusees, vòmits, insomni, ansietat, depressió i dolors musculars.

La durada i la gravetat dels símptomes dabstinència segons el tipus de droga i la durada del seu ús.

Desintoxicació d’alcohol

Temps de desintoxicació: Generalment, de 7 a 10 dies.

Tractaments: Assistència mèdica, teràpia de suport, si és necessari es poden administrar medicaments per als símptomes d’abstinència.

Desintoxicació de Cocaïna

Temps de desintoxicació: 1 a 2 setmanes per superar els símptomes físics, encara que els desitjos psicològics poden persistir més de temps.

Tractaments: Teràpia cognitivoconductual, programes de suport grupal.

Desintoxicació del cànnabis

Temps de desintoxicació: Fins a 2 setmanes per als símptomes físics, amb possibles efectes psicològics a llarg termini.

Tractaments: Suport psicològic, teràpies conductuals.

Desintoxicació de Benzodiazepines

Temps de desintoxicació: Pot durar unes quantes setmanes o mesos a causa del risc de símptomes d’abstinència severs.

Tractaments: Reducció gradual sota supervisió mèdica, teràpia de suport.

Tractament de la Ludopatia

Tot i que no implica una desintoxicació física, requereix teràpia cognitivoconductual i suport psicològic.

Quant de temps es triga a superar una addicció

La desintoxicació de drogues pot durar de diversos dies a una setmana, mentre que el tractament per deixar aquestes substàncies pot durar des d’uns pocs mesos fins a un any o més. La recuperació contínua és essencial per mantenir-se sobri a llarg termini i pot incloure la participació en grups de suport i pràctiques d’autocura.

A Forum Salut Mental Girona, centre especialitzat en desintoxicació a Girona, realitzem tractaments d’addiccions integrals. Oferim una primera visita on assessorem tant el pacient com els familiars del tractament a seguir.

No dubteu en contactar-nos per a més informació.