Actualment esteu veient Beneficis de deixar l’alcohol

Beneficis de deixar l’alcohol

En el següent article téxplicarem els beneficis de deixar l’alcohol.

Per què seria bo no beure alcohol?

Els efectes de l’alcohol en l’organisme són nombrosos i diversos. L’alcohol és una potent droga psicoactiva amb un nombre elevat d’efectes secundaris que poden afectar de manera greu al nostre organisme. La quantitat i les circumstàncies de l’consum juguen un paper important a l’determinar la durada de la intoxicació.

Per això sempre és un bon moment per plantejar-se deixar el seu consum, però quins beneficis notarà el teu cos si decideixes deixar de consumir alcohol?

Millorarà el teu estat d’ànim

Consumir alcohol en excés ens fa estar sempre malhumorats i irritables. També es relaciona amb quadres depressius, la tristesa i la ira. Els canvis en l’ànim són freqüents i sense motiu.

Els sentits tornaran a la normalitat

Després d’una setmana sense consumir alcohol, el gust i l’olfacte semblen estar més desenvolupats. No obstant això, la raó es deu al fet que estan tornant a “treballar” com abans.

Millorarà l’aspecte de la teva pell

Els efectes negatius de l’alcohol no són només interns, sinó també externs. Tant la pell com les ungles i el cabell es veuran més saludables. Menys arrugues, menys bosses, menys grans.

Canvi de l’olor corporal

Les persones que consumeixen molt alcohol tenen una olor diferent (més fort) que emana del seu cos. Això es deu al fet que els porus eliminen les toxines que té la beguda.

Millorarà el teu sistema inmune

Aquells que tenen un problema amb l’alcohol és més probable que pateixin malalties provocades per virus o bacteris com mal de coll, grip o colitis. Les infeccions que afecten el sistema immune (de defenses) es mantindran a ratlla una vegada que deixis de beure.

Tindràs la ment més desperta

A més de sentir-te més renovat i amb més energies, millora la capacitat per prendre decisions, s’és més eficient en la feina o en l’estudi i recuperes la memòria. El teu cervell serà el teu gran aliat en totes les activitats que facis i no patiràs un major desgast mental, tampoc emocional i físic.

Evitaràs patir problemes de cor

Les begudes alcohòliques eleven la pressió arterial, la quantitat de greix a les venes i la possibilitat de patir miocarditis. A més, debiliten la musculatura cardíaca i la capacitat que té aquest òrgan vital per bombar sang a la resta de el cos. Si bé és veritat que una copa de vi negre en el sopar és positiu, el problema es presenta a les persones amb addicció a l’alcohol.

Millorarà la funció estomacal i hepàtica

Si deixes de beure a temps (abans que les conseqüències siguin irreversibles) previndràs molts problemes, per exemple càncer d’estómac i esofagitis. Això es deu al fet que l’alcohol incrementa la producció d’àcid gàstric i pot provocar patologies greus. Per la seva banda, evitaràs patir típics problemes hepàtics relacionats a les begudes alcohòliques i a l’acumulació de toxines: icterícia, hepatitis i fetge gras.

Gaudiràs d’una vida sexual plena

Tant en homes com en dones la ingesta d’alcohol redueix la libido i, per tant, l’activitat sexual. Moltes persones utilitzen la beguda per desinhibir o no tenir vergonya en el sexe, però, aquest hàbit té conseqüències negatives per als aparells reproductors. En el cas masculí, per exemple, es coneixen casos de disfunció erèctil i producció d’esperma feble i en el femení, alteració en les hormones.

T’aprimaràs

O al menys no t’engreixaràs. L’alcohol té més calories que els àpats greixos o les xocolates. A més, provoca retenció de líquids i cel·lulitis. Prova deixar de beure durant un mes i veuràs que et sents més “desinflat”.

Desapareixerà el mal de cap

La tan coneguda ressaca és un problema molt lligat a l’consum excessiu d’alcohol. Provoca migranyes, nàusees i marejos. Per tant, deixar de beure t’ajudarà a evitar els mals de cap i la migranya.

Necessites més motius per deixar l’alcohol?